Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Η Ελλάδα στην 5η θέση σε έρευνα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Στην 5η θέση βρίσκεται η Ελλάδα σε πρόσφατη έρευνα που έγινε από την Indusface για την ασφάλεια των χωρών στον κυβερνοχώρο στα πλαίσια της εργασίας. Η έρευνα βασίστηκε σε ιστορικό επιβεβαιωμένων κυβερνοεπιθέσεων.

Καθώς τα υβριδικά και τα εξ αποστάσεως μοντέλα εργασίας κατακτούν όλο και περισσότερο τον επιχειρηματικό κόσμο με το 68% των κυρίαρχων (με όρους παραγωγής) εταιρειών να υιοθετούν υβριδικά μοντέλα παγκοσμίως, η έρευνα θεώρησε σκόπιμο να αναδείξει τις πιο ασφαλείς χώρες στην εξ’ αποστάσεως εργασία.

Η μεθοδολογία της Indusface περιλαμβάνει τον καθορισμό ενός δείκτη κυβερνοασφάλειας ο οποίος ενσωματώνει δεδομένα όπως επιθέσεις DDoS, ιστότοπους phishing, malware hosting και παραβιασμένους υπολογιστές.

Όπως δείχνουν τα δεδομένα του παραπάνω πίνακα, η Eλλάδα ισοβαθμεί με την Σουηδία σημειώνοντας βαθμολογία 76,31/100. Ταυτόχρονα στην Eλλάδα σημειώθηκε ένας από τους μικρότερους αριθμούς παραβιασμένων υπολογιστών ανά 100.000 χρήστες.

Σε παγκόσμια κλίματα, βρέθηκε πως η Ονδούρα βρίσκεται στην υψηλότερη θέση της λίστας με δείκτη κυβερνοασφάλειας 89.55/100.

Στην αντίθετη όχθη βρίσκεται η Κύπρος η οποία, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, κατατάσσεται στην τελευταία θέση με δείκτη κυβερνοασφάλειας 43.19/100

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!