Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Η Επανάσταση του ChatGPT: Πως η OpenAI επαναπροσδιόρισε το μέλλον δίνοντας την τεχνητή νοημοσύνη στο κοινό

Μπορεί η OpenAI να ιδρύθηκε το 2015, αλλά η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης βγήκε στο φως της δημοσιότητας πριν ένα χρόνο, όταν κυκλοφόρησε το ChatGPT.

Μόνο μέσα σε λίγες ημέρες, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο χρήστες πληκτρολογούσαν ερωτήσεις στο chatbot και λάμβαναν εντυπωσιακές απαντήσεις.

Παρότι η OpenAI Inc. έχει επενδύσει χρόνια στην υποκείμενη τεχνολογία, το ChatGPΤ σήμανε μια τεράστια αλλαγή για το ευρύ κοινό αλλά και για τον επιχειρηματικό κόσμο. Με την κυκλοφορία του ChatGPΤ πολλοί ήταν εκείνοι που ενθουσιάστηκαν με τις προοπτικές της αναδυόμενης τεχνολογίας, και ακόμη περισσότεροι εκείνοι που τρόμαξαν από τις επικείμενες αλλαγές.

Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρει το Bloomberg ενίσχυσε τις πωλήσεις της OpenAI και την τοποθέτησε ως ισχυρό αντίπαλο με μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Η Google προχώρησε σε “code red” για να κυκλοφορήσει ένα ανταγωνιστικό προϊόν. Η Microsoft Corp. ενίσχυσε τη συνεργασία της με την OpenAI με 10 δισεκατομμύρια δολάρια νέων συμφωνιών επένδυσης.

Για πολύ καιρό έως και τώρα όλος ο περίγυρος βούιζε με νέα για το ChatGPΤ ενώ η υπερβολική δημοσιότητα στράφηκε στον Sam Altman, τον διευθυντή της OpenAI.

Οι τίτλοι τον αποκαλούσαν “βασιλιά του ChatGPT” και “Άρχοντα της Τεχνητής Νοημοσύνης”. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν αναζητούσε την προσοχή, αλλά το έκανε από αίσθηση καθήκοντος προς τον κόσμο.

“Προτιμώ να είμαι στο γραφείο να δουλεύω”, δήλωσε στην Emily Chang στη Διάσκεψη Τεχνολογίας του Bloomberg τον Ιούνιο. “Αλλά νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή, οι άνθρωποι αξίζουν στην ουσία όσο χρόνο θέλουν για να κάνουν ερωτήσεις. Και προσπαθώ να είμαι εκεί και να το κάνω.”

Ο Altman ήταν ο ηγέτης μιας εταιρείας που κατασκεύαζε τεχνολογία που κάποιοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να είναι “η τελευταία εφεύρεση” – κάτι που θα μπορούσε να υπερκεράσει τους ίδιους τους δημιουργούς της.

Και εκεί είναι που δημιουργήθηκε η ερώτηση και πολλοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν την ακεραιότητα του δημιουργού του ChatGPT. “Μπορούμε να εμπιστευθούμε αυτόν τον άνθρωπό;”, αναρωτήθηκαν πολλοί.

“Όχι”, είπε ο Altman στην Chang στην ίδια συνέντευξη και πρόσθεσε: “Κανείς δεν πρέπει να εμπιστεύεται εδώ κανέναν. “Η OpenAI διακυβερνάται από το διοικητικό συμβούλιο του συνδεδεμένου μη κερδοσκοπικού οργανισμού της, και αυτοί κρατούν τον τελικό διακόπτη απενεργοποίησης.

“Το διοικητικό συμβούλιο μπορεί να με απολύσει”, είπε. “Νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό.”

Προοικονομία ή όχι, τα νέα ήχησαν βοερά τον Νοέμβριο, όπου το διοικητικό συμβούλιο απέλυσε τον Altman, εν μέρει λόγω ανησυχιών ότι δεν μπορούσαν να του εμπιστευτούν.

Αλλά εντός λίγων ημερών, οι επενδυτές της OpenAI – και εκατοντάδες από τους υπαλλήλους της – είχαν στηρίξει αποτελεσματικά την επαναφορά του.

Είναι αδιαμφησβήτητο ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα συνεχίσει να διαμορφώνει το μέλλον, την δραστηριότητα επιχειρήσεων αλλά και ανθρώπων σε ένα άκρως τεχνολογικά εξαρτημένο περιβάλλον. Πίσω από αυτή βρίσκεται μόνο μια μικρή μεταβαλλόμενη μερίδα ανθρώπων που καθημερινά παλεύει με μέσα και τεχνικές άγνωστες σε εμάς, να την ελέγξει.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!