Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Satya Nadella, Microsoft: “Δεν υπάρχει OpenAI χωρίς την Microsoft”

Την παραπάνω δήλωση έκανε στο podcast της Kara Swisher ο επικεφαλής της Microsoft, Satya Nadella. Ο ίδιος δήλωσε εμφανέστατα την αντίθεσή του με την απόλυση του CEO της OpenAI, Sam Altman μετά από ανακατατάξεις του ΔΣ της εταιρείας.

Η δήλωση προήλθε από το γεγονός ότι η OpenAI προέβη στην απόλυση του Altman, χωρίς ωστόσο να ζητηθεί η γνώμη του μεγαλύτερου επενδυτή της, της Μicrosoft. Μιλώντας στο podcast της Swisher ο Satya Nadella τόνισε: “Δεν είναι καν τα χρήματα ή το κεφάλαιο. Είναι πολύ απλό να το σκεφτείς. Ο Σαμ επέλεξε τη Μicrosoft μια και δύο φορές. Κάποιος πρέπει να σκεφτεί γιατί; Δεν υπάρχει OpenAI χωρίς, κατά κάποιο τρόπο, η Microsoft να κλίνει, κατά βάθος, να συνεργαστεί με αυτήν την εταιρεία στην αποστολή της”.

Σε μία άλλη συνέντευξη, ο Nadella έθεσε τον προβληματισμό σχετικά με την διακυβέρνηση της OpenAI πίσω από το chatbot ChatGPT από την απότομη απομάκρυνση του Altman την περασμένη εβδομάδα.

Το ΔΣ της OpenAI κατηγορείται για άδικη μεταχείριση και λανθασμένες αποφάσεις από πολλά μέτωπα. Πρόσφατα σε ανοιχτή επιστολή το προσωπικό της εταιρείας (περίπου 700 άτομα) κάλεσε το ΔΣ να παραιτηθεί και να επαναφέρει άμεσα τον Altman στη διοίκηση, απειλώντας με μαζική έξοδο. Μάλιστα, ένα από τα μέλη του τετραμελούς συμβουλίου της OpenAI ο Ilya Sutskever, επικεφαλής επιστήμονας, έχει υπογράψει την επιστολή.

Σε συνέντευξή του στο CNBC τη Δευτέρα, ο Nadella επισήμανε ότι θα πρέπει να αλλάξει η διακυβέρνηση της OpenAI και ότι οι δύο εταιρείες πρέπει να κάνουν έναν διάλογο γι’αυτό.

Προς το παρών, ο Sam Altman και ο Greg Brockman, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την απόλυση του Διευθύνοντα Συμβούλου, θα ηγηθούν μίας νέας μονάδας AI στην Μicrosoft.

Όσον αφορά τους αφοσιωμένους υπαλλήλους της OpenAI που υπέγραψαν την επιστολή παραίτησης του ΔΣ, υπάρχει το ενδεχόμενο να απορροφηθούν από την Μicrosoft εάν αποφασίσουν να συνεχίσουν. Η επιλογή για το αν θα παραμείνουν στους τρέχοντες ρόλους τους ή θα μετακομίσουν στην Μicrosoft είναι απόφαση δική τους, δήλωσε ο Nadella ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως “Είμαι ανοιχτός και στις δύο επιλογές”.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!