Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

6 Cyber Shields: Η Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας τις Αυστραλίας

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Clare O’Neill, ανακοίνωσε ότι η νέα Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας για την περίοδο 2023-2030 θα περιλαμβάνει την κατασκευή “έξι Cyber Shields” γύρω από τη χώρα, στις οποίες θα συμμετέχουν πολίτες, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, με σκοπό τη ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας. Η υπουργός Εσωτερικών Clare O’Neil παρουσίασε το σχέδιο για τη στρατηγική – η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί περί τα τέλη του 2023 – κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του AFR Cyber.

Οι Έξι Κυβερνοασπίδες της Αυστραλίας:

  1. Εκπαίδευση: Πρόκειται για τη μακροπρόθεσμη εκπαίδευση πολιτών και επιχειρήσεων έτσι ώστε, μέχρι το 2030, να είναι σε θέση να κατανοήσουν τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο και να γνωρίζουν πώς να προστατεύονται. Υπάρχει επίσης σχέδιο για την παροχή υποστήριξης σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης.
  2. Ασφαλής Τεχνολογία: Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει το λογισμικό ως οποιοδήποτε άλλο προϊόν καταναλωτή που θεωρείται μη ασφαλές. Στόχος είναι να υπάρχουν παγκόσμια πρότυπα για την ψηφιακή ασφάλεια των προϊόντων από τη στιγμή της δημιουργίας τους.
  3. Κοινή Ανταλλαγή και Φραγή Απειλών: Στόχος είναι να επιτραπεί η ανταλλαγή πληροφοριών για κυβερνοαπειλές μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρήσεων σε πραγματικό χρόνο και η φραγή των απειλών πριν προκαλέσουν ζημιές.
  4. Προστασία Κρίσιμων Υποδομών: Επικεντρώνεται στην προστασία της πρόσβασης των Αυστραλών σε κρίσιμες υποδομές, όπως της κυβέρνησης, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ψηφιακής ασφάλειας.
  5. Εθνική Δυνατότητα στον Κυβερνοχώρο: Στοχεύει στη δημιουργία ενός ακμάζοντος οικοσυστήματος στον κυβερνοχώρο, με την προσέλκυση νέων ταλαντούχων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.
  6. Συντονισμένη Παγκόσμια Δράση: Η Aυστραλία θα προωθεί συνεργασίες και εταιρικές σχέσεις στην περιοχή της για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, κάτι το οποίο θα επεκταθεί και στις γειτονικές χώρες.

Η στρατηγική θα υλοποιηθεί σε φάσεις δύο χρόνων, με την πρώτη φάση να καλύπτει την περίοδο μέχρι το 2025. Η υπουργός επεσήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει απουσία κυβερνοεπιθέσεων, αλλά μια συντονισμένη εθνική προσέγγιση προς την κυβερνοασφάλεια, με στόχο τη γρήγορη αντίδραση σε επιθέσεις.

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν τη σημασία αυτής της στρατηγικής για την ασφάλεια της Aυστραλίας σε έναν κόσμο όπου οι κυβερνοαπειλές αυξάνονται.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!