Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Cisco Secure: Δυνατότητα παρακολούθησης επιχειρηματικών κινδύνων για περιβάλλοντα cloud

Στο περιβάλλον των επιχειρήσεων αναμένεται να διατίθενται άψογες, ασφαλείς ψηφιακές εμπειρίες στους πελάτες τους μέσω εφαρμογών. Ωστόσο, η εποχή των σύγχρονων εφαρμογών οδήγησε σε έκρηξη κινδύνων ασφαλείας, καθώς οι κατανεμημένες εφαρμογές χτίζονται σε πολύπλοκα περιβάλλοντα που δημιουργούν μεγάλες επιφάνειες επίθεσης – αφήνοντας τις επιχειρήσεις ευάλωτες σε απειλές. 

Το 92% των παγκόσμιων τεχνολόγων παραδέχονται ότι η βιασύνη για ταχεία καινοτομία και ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών έχει λειτουργεί εις βάρος της ισχυρής ασφάλειας εφαρμογών κατά την ανάπτυξη λογισμικού . Σύμφωνα με το RedHat, το 93% των εταιρειών είχαν ένα περιστατικό ασφαλείας Kubernetes τους τελευταίους 12 μήνες και κατά μέσο όρο χρειάζονται 277 ημέρες για να εντοπιστεί και να περιοριστεί μια παραβίαση δεδομένων.

Η ασφάλεια εφαρμογών είναι θεμελιώδης για την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση μιας επωνυμίας, αλλά τα τρωτά σημεία μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε, καθιστώντας δύσκολη και χρονοβόρα την ιεράρχηση των απαντήσεων. Για να αποφευχθούν δαπανηρές καθυστερήσεις που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στα έσοδα και τη φήμη της επωνυμίας, οι οργανισμοί πρέπει να έχουν σαφή ορατότητα κάθε νέας ευπάθειας και τις γνώσεις για να δώσουν προτεραιότητα στην αποκατάσταση με βάση τις πιθανές επιπτώσεις στην λειτουργία της επιχείρησης.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από τη Cisco, το 93% των επαγγελματιών πληροφορικής πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να μπορούν να ενσωματώνουν την ασφάλεια και να συσχετίζουν τους κινδύνους σε σχέση με βασικούς τομείς όπως η εφαρμογή, ο χρήστης και η επιχείρηση, και με αυτόν τον τρόπο, να δίνουν προτεραιότητα στις διορθώσεις ευπάθειας με βάση τις πιθανές συνέπειες για την επιχείρηση.

Δώστε προτεραιότητα και διορθώστε ζητήματα ασφάλειας με βάση τον επιχειρηματικό αντίκτυπο

Το Business risk observability (παρακολούθηση επιχειρηματικών κινδύνων) είναι μια πρώτη εξέλιξη στον κλάδο της ασφάλειας εφαρμογών που δίνει προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας με βάση πιθανές επιπτώσεις, επιτρέποντας στις ομάδες να χαρτογραφούν γρήγορα τα τρωτά σημεία και να αναλαμβάνουν δράση όπου έχει μεγαλύτερη σημασία.

Συνδυάζοντας το πλαίσιο απειλών από προϊόντα ασφάλειας της Cisco για την κατανόηση της πιθανότητας εκμεταλλεύσεων με τη δυνατότητα χαρτογράφησης τρωτών σημείων και επιθέσεων για την κατανόηση της τοποθεσίας και του αντίκτυπου των απειλών, η Cisco μπορεί να παρέχει στους οργανισμούς μία βαθμολογία του επιχειρηματικού κινδύνου βάσει συναλλαγών.

Αυτή η βαθμολογία δίνει στους οργανισμούς τις κρίσιμες πληροφορίες που χρειάζονται για να κατανοήσουν όχι μόνο πού μπορούν να μειώσουν το συνολικό προφίλ οργανωτικού κινδύνου, αλλά και να κατανοήσουν πότε, πού και πώς να αναλάβουν δράση για τον μετριασμό των τρωτών σημείων που ενδέχεται να επηρεάσουν τα έσοδα και τη φήμη.

Βαθμολογία επιχειρηματικού κινδύνου
Βαθμολογία επιχειρηματικού κινδύνου από την εφαρμογή Cisco Secure

Cisco Secure Application για περιβάλλοντα cloud

Για να βοηθήσει τους οργανισμούς να προστατεύουν πιο αποτελεσματικά τις εγγενείς εφαρμογές cloud με βάση τον επιχειρηματικό κίνδυνο, η Cisco παρουσιάζει την εφαρμογή Ciscο Secure στην Πλατφόρμα Παρακολούθησης Full-Stack Cisco. Πλέον, οι ομάδες έχουν πρόσβαση στην παρακολούθηση επιχειρηματικών κινδύνων τόσο σε περιβάλλοντα υβριδικού όσο και σε περιβάλλον clοud, βοηθώντας τις να αξιολογήσουν γρήγορα τον κίνδυνο, να ιεραρχήσουν τη δράση και να διορθώσουν ζητήματα ασφάλειας με βάση τις πιθανές επιπτώσεις. Το Ciscο Secure Application λειτουργεί άψογα με το Clοud Native Application Observability για την παροχή αυτής της λειτουργικότητας.

Με την εφαρμογή Cisco Secure, οι επαγγελματίες πληροφορικής μπορούν να:

  • Εντοπίσουν και να επισημάνουν ζητήματα ασφαλείας σε οντότητες εφαρμογών (επιχειρηματικές συναλλαγές, υπηρεσίες, φόρτο εργασίας, pods, κοντέινερ), ώστε να μπορούν να απομονωθούν γρήγορα.
  • Δώσουν προτεραιότητα σε ζητήματα με βαθμολογία επιχειρηματικού κινδύνου που συνδυάζει την εφαρμογή και τον αντίκτυπο στην επιχείρηση ώστε να προσδιορίσουν εύκολα ποιες επιχειρηματικές συναλλαγές έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.
  • Επιταχύνουν τους χρόνους απόκρισης με καθοδήγηση αποκατάστασης σε πραγματικό χρόνο με συνιστώμενες ενέργειες για την ιεράρχηση και την αντιμετώπιση των πιο επικίνδυνων τρωτών σημείων.

Προστατέψτε ό,τι έχει σημασία με την εφαρμογή Ciscο Secure

Το Ciscο Secure Application βοηθά τους οργανισμούς να φέρουν μαζί εφαρμογές και ομάδες ασφαλείας για να εξασφαλίσουν την ανάπτυξη σύγχρονων εφαρμογών. Οι ομάδες έχουν επεκτείνει την ορατότητα και τις έξυπνες αναλύσεις σε ανάλυση των επιχειρηματικών κινδύνων, προκειμένου να δίνουν υψηλότερη προτεραιότητα και να ανταποκρίνονται σε πραγματικό χρόνο σε πιθανά γεγονότα ασφαλείας που μπορούν να επηρεάσουν τα έσοδα, με σκοπό τη μείωση του συνολικού οργανωσιακού προφίλ κινδύνου.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την Cisco Secure Application

Πηγή: Cisco

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!