Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Τεράστια επίθεση DDoS κατά αμερικάνικης χρηματοπιστωτικής εταιρείας απετράπη από εταιρεία κυβερνοασφάλειας

Η Akamai Technologies ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ανιχνεύτηκε και αποτράπηκε μια μαζική επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS) που στόχευε ένα αμερικανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Παρά το γεγονός ότι η Akamai δεν αποκάλυψε το όνομα της συγκεκριμένης εταιρείας – πελάτη, ανέφερε ότι αυτή ανήκει στους μεγαλύτερους και ισχυρότερους πελάτες της στον τομέα των χρηματοοικονομικών.

Οι επιθέσεις DDoS κατακλύζουν ιστότοπους με μια υψηλή κινητικότητα (traffic), καθιστώντας τους προσωρινά μη διαθέσιμους για τους χρήστες.

Η επίθεση αυτή, που εντοπίστηκε την Τρίτη 05.09, κορυφώθηκε στα 633,7 gigabits κίνησης ανά δευτερόλεπτο. Σύμφωνα με την εταιρεία υπηρεσιών cloud, Gcore, οι επιθέσεις DDoS μπορούν πλέον να φτάσουν έως και τα 800 gbps.

Ωστόσο, παρά την εκτεταμένη κλίμακα της επίθεσης, αυτή διήρκησε λιγότερο από 2 λεπτά και δεν προκάλεσε ουσιαστική διακοπή των υπηρεσιών του θύματος.

Σύμφωνα με την Akamai, κανονικά η συνηθής επισκεψιμότητα του ιστοτόπου της εταιρείας προέρχεται κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, το όγκος της κίνησης από τις ΗΠΑ υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με τον μέσο όρο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, λόγω του μεγέθους αυτής της επίθεσης, θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές διακοπές στα ζωτικής σημασίας διαδικτυακά συστήματα της χρηματοπιστωτικής εταιρείας και στις διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές, αν δεν είχε αποτραπεί.

Αν και δεν υπήρξε αναφορά για συγκεκριμένη ομάδα χάκερ που να έχει αναλάβει την ευθύνη, η Akamai δήλωσε ότι δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα των επιτιθέμενων προκειμένου να αποφύγει τη διαρροή πληροφοριών στους εισβολείς.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2021, ο αριθμός των επιθέσεων DDoS κατά των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έχει αυξηθεί σημαντικά, με περισσότερο από το 30% των επιθέσεων που ανιχνεύτηκαν το προηγούμενο έτος να στοχεύουν τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!