Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Editorial: Η κυβερνοασφάλεια θα αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας!

Όταν διάβασα για πρώτη φορά πριν πάρα πολλά χρόνια για τις έννοιες του cyber security και του cyber attack δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι ακριβώς θα συνεπάγονταν για την κοινωνία αλλά και την καθημερινότητά μας.

Γράφει ο Αριστείδης Βασιλειάδης, Founder της Innovation Media

Κάποιοι εκείνα τα πρώτα χρόνια επισκέπτονταν επιχειρήσεις και μιλούσαν για την προστασία των πληροφοριακών συστημάτων και για τους τρόπους με τους οποίους μία οντότητα μπορεί να προστατευθεί. Πολλοί τότε, τους θεωρούσαν κάπως υπερβολικούς οι οποίοι ήθελαν απλώς να πουλήσουν τα antivirus των εταιρειών τους.

Κι όμως, όλοι αυτοί αλλά και πολλές επιχειρήσεις που επένδυσαν στον τομέα της κυβερνοασφάλειας επιβεβαιώθηκαν από την εξέλιξη που είχε το κυβερνοέγκλημα.

Μόνο την τελευταία 3ετία οι περιπτώσεις επιθέσεων σε μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις είναι χιλιάδες, στις περισσότερες εκ των οποίων ζητούνται ως λύτρα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Και οι περιπτώσεις επιθέσεων που δεν γνωρίζουμε και ούτε θα μάθουμε ποτέ είναι ακόμη περισσότερες…

Σήμερα, οφείλουμε όλοι μας να είμαστε ενημερωμένοι για τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων. Είτε είμαστε απλοί καταναλωτές που χρησιμοποιούμε κινητά και υπολογιστές είτε στελέχη και διευθυντές μεγάλων εταιρειών για τις οποίες είμαστε υπεύθυνοι για τα υπολογιστικά συστήματα και όχι μόνο.

Λύσεις και επιλογές για την προστασία μας υπάρχουν πια αρκετές, αρκεί να ενημερωθούμε για αυτές και κυρίως να απευθυνθούμε στους ειδικούς.

Η ιδέα για το cybernews.gr

Προ μηνών ως εταιρεία αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το πρώτο συνέδριο για την κυβερνοασφάλεια στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το 1st Cyber Security Conference 2023.  Βασικός στόχος μας αποτέλεσε το να φέρουμε σε επαφή επιχειρήσεις και καταναλωτές με εταιρείες του κλάδου, οι οποίες μπορούν να δώσουν λύσεις για θέματα κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα, καλεσμένοι από θεσμικούς φορείς, από την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη είχαν την ευκαιρία να μας μιλήσουν για τη νέα πραγματικότητα που έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της αλλά και να αναδείξουν τους τεράστιους και ποικίλους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο και οι οποίοι μπορούν να μας προκαλέσουν τεράστιες ζημίες, εφόσον δεν είμαστε προφυλαγμένοι.

Αυτό το event αποτέλεσε για εμάς το έναυσμα προκειμένου να δημιουργήσουμε μία ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία θα αποτελέσει έναν αξιόπιστο κόμβο ενημέρωσης για το cyber security σε Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Το cybernews.gr δεν θα περιλαμβάνει μόνο ειδήσεις για το cyber security. Ο αναγνώστης θα μπορεί να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και την πρόοδο των τεχνολογιών Blockchain αλλά και τη νέα πραγματικότητα που δημιουργεί το AI (Artificial intelligent)!

Παράλληλα, πέραν της καθημερινής ειδησεογραφίας στο cybernews.gr θα φιλοξενούμε ειδικούς, προκειμένου να μας ενημερώνουν για τα σημαντικά ζητήματα της αγοράς αλλά και συνεντεύξεις από στελέχη του κλάδου.

Τέλος, αξίζει να αναφέρω πως αυτό είναι μόνο η αρχή! Πολύ σύντομα το cybernews.gr θα διοργανώνει webinars για θέματα security και παράλληλα θα ξεκινήσει το CyberNews TV.

Εύχομαι ολόψυχα να αγκαλιάσετε τη νέα μας προσπάθεια και σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση!

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!