Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Intuit: Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης βρίσκει πεδίο εφαρμογής και στις φορολογικές δηλώσεις

Η Intuit προχώρησε στο λανσάρισμα ενός ψηφιακού βοηθού με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της στη λήψη χρηματοοικονομικών αποφάσεων κατά τη χρήση των προϊόντων της, από το εργαλείο προετοιμασίας φορολογικών δηλώσεων TurboTax μέχρι το λογισμικό τήρησης βιβλίων QuickBooks.

Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται “Intuit Assist” αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της εταιρείας λογισμικού για τη χρηματοοικονομική εκμετάλλευση της τεχνολογίας που έχει κερδίσει τον κόσμο μετά την άνοδο του ChatGPT, της OpenAI.

Η υπηρεσία χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα AI (GenAI) της ίδιας της εταιρείας, που σχεδιάστηκε να λειτουργεί με τα δικά της μεγάλα μοντέλα γλώσσας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα βοηθήσει στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και θα παρέχει στους πελάτες πιο γρήγορη πρόσβαση σε επιστροφές, πέραν της προσφοράς εξατομικευμένων συμβουλών για τη διαχείριση των οικονομικών τους.

Η Intuit προσδοκά ότι η ενσωμάτωση της λειτουργίας θα βοηθήσει στην ισότιμη μεταχείριση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων – την κύρια πελατεία της – που δεν διαθέτουν τους πόρους των μεγαλύτερων ανταγωνιστών τους.

Ο Chief Data Officer, Ashok Srivastava δήλωσε στο Reuters ότι τα μοντέλα της Ιntuit “ανταγωνίστηκαν θετικά” τις αντίπαλες τεχνολογίες τρίτων σε ακρίβεια κατά τη διάρκεια εσωτερικών δοκιμών.

“Έχουμε έναν πολύ, πολύ ισχυρό μηχανισμό δοκιμής που είναι λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη και είναι επίσης ανθρώπινος προκειμένου να αναλύσει και να υπολογίσει την ακρίβεια των μοντέλων μας,” είπε.

Η ακρίβεια είναι μια κύρια ανησυχία για τις εταιρείες που εξετάζουν την ενσωμάτωση της GenAΙ στα προϊόντα τους, δεδομένης της τάσης της τεχνολογίας να παρουσιάζει πλασματικές πληροφορίες ως γεγονότα. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να συνομιλούν με ειδικούς μέσω της πλατφόρμας Live της Ιntuit όταν χρειάζονται ανθρώπινη υποστήριξη, δήλωσε η εταιρεία.

Ο βοηθός είναι προς το παρόν διαθέσιμος για όλους τους πελάτες του TurboTax και για επιλεγμένους πελάτες των υπόλοιπων προϊόντων της Ιntuit, με περισσότερες λειτουργίες να έχουν προγραμματιστεί για τη φορολογική περίοδο του 2023, δήλωσε η εταιρεία.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!