Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Zoom: Νέα AI Features στο περιβάλλον των βιντεοδιασκέψεων που κρούουν τον κώδωνα της καχυποψίας

Για να παραμείνει ανταγωνιστική στην κορυφωμένη αγορά των βιντεοδιασκέψεων, η Zoom αναβαθμίζει και αναμορφώνει αρκετά από τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ), συμπεριλαμβανομένου του γεννητικού βοηθού ΤΝ, πρώην Zoom IQ.

H Zoom Video Communications, Inc. ανακοινώνει ότι το Zoom AI Companion (πρώην Zoοm IQ), ο δημιουργικός ψηφιακός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, περιλαμβάνεται πλέον χωρίς επιπλέον κόστος για τους πελάτες που διαθέτουν πληρωμένο λογαριασμό.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από την έντονη αντίδραση που προκλήθηκε από τις αλλαγές στους όρους χρήσης της Zoom, οι οποίες υπονοούσαν ότι η Zoom επιφυλάσσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα βίντεο των πελατών για την εκπαίδευση των εργαλείων και των μοντέλων της AI τεχνολογίας της. Ως απάντηση στην αντίδραση αυτή, η Zoom ενημέρωσε την πολιτική της για να δηλώσει ρητά ότι τα επικοινωνιακά δεδομένα των πελατών δεν θα χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των εφαρμογών και των υπηρεσιών ΑI.

Το ανανεωμένο Zοom IQ, που ονομάζεται τώρα AI Companion, τροφοδοτείται από τον ίδιο συνδυασμό τεχνολογιών με το Zοom IQ: την ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη της Zoοm σε συνδυασμό με μοντέλα της τεχνητής νοημοσύνης από προμηθευτές όπως η Meta, η OpenAI και η Anthropic. Η εμβέλειά της διευρύνεται σε περισσότερα μέρη του οικοσυστήματος της Zoοm, συμπεριλαμβανομένων του Zοom Whiteboard, του Zοom Team Chat και του Zoοm Mail.

Ίσως η μεγαλύτερη είδηση είναι ότι η Zοom αποκτά ουσιαστικά ένα bot παρόμοιο με το ChatGPT μέσω του ΑI Companion. Την άνοιξη του 2024, η Zoοm θα έχει μια διεπαφή που θα επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν απευθείας με το ΑI Companion και να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με προηγούμενες συναντήσεις και συνομιλίες, καθώς και να λαμβάνει μέτρα εκ μέρους τους.

Zoom Virtual Coach
Zοom Virtual Coach | Credits: Zoom

Για παράδειγμα, οι χρήστες θα μπορούν να ερωτούν το ΑI Companion για την κατάσταση των έργων, βασιζόμενοι σε καταγεγραμμένες Zοom IQ συναντήσεις, συνομιλίες, whiteboards, emails, έγγραφα και ακόμη και εφαρμογές τρίτων. Θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις στο ΑI Companion κατά τη διάρκεια της συνάντησης για να ενημερωθούν για τα κύρια σημεία, να δημιουργούν και να υποβάλλουν αιτήματα υποστήριξης και να συντάσσουν απαντήσεις σε ερωτήσεις.

Συνοψίστε τις συναντήσεις με το Zoom AI Companion
      Meeting summary | Credits: zοom

Ακόμα, όπως ήταν δυνατό και με το Zoοm IQ, θα μπορούν να ζητούν από το ΑI Companion να συνοψίζει συναντήσεις, εντοπίζοντας αυτόματα τα στοιχεία δράσης και αναδεικνύοντας τα επόμενα βήματα.

Επίσης, από την άνοιξη του 2024, το ΑI Companion θα παρέχει “πραγματική ανατροφοδότηση” σχετικά με την παρουσία των ατόμων σε συναντήσεις και προπόνηση σχετικά με τις επικοινωνιακές και παρουσιαστικές τους δεξιότητες.

Το χαρακτηριστικό αυτό δεν είναι κάτι που θα δεχθούν εύκολα οι χρήστες, ιδιαίτερα αυτοί που ανησυχούν για τα ενδεχόμενα κρυφά κίνητρα της Zοom σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, η Zοom επισημαίνει ότι η ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο, μαζί με τις άλλες δυνατότητες του ΑI Companion, μπορεί να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή από τον κάτοχο του λογαριασμού ή τον διαχειριστή.

Σε άλλα νέα, στο Zoοm Team Chat, την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της Zοom, οι χρήστες θα αποκτήσουν σύντομα (μέσα σε λίγες εβδομάδες) τη δυνατότητα να συνοψίζουν μέρος συνομιλιών μέσω του ΑI Companion, μια δυνατότητα που προσέφερε επίσης το Zοom IQ.

Αυτό το φθινόπωρο, οι χρήστες του Zοom Whiteboard θα μπορούν να λάβουν βοήθεια από το ΑI Companion για τη δημιουργία και την κατηγοριοποίηση ιδεών και μέχρι την άνοιξη του 2024, οι χρήστες θα μπορούν να αξιοποιήσουν το περιεχόμενο του λευκού πίνακα για να δημιουργήσουν εικόνες και να συμπληρώσουν πρότυπα λευκού πίνακα. 

Πολλά, αν όχι τα περισσότερα, από τα χαρακτηριστικά του ΑI Companion θα βρίσκονται στο πλευρικό πάνελ της εφαρμογής της Zοom. Αλλά όχι για όλους τους χρήστες. Μόνο οι πελάτες που διαθέτουν λογαριασμό επί πληρωμή θα μπορούν να αξιοποιήσουν αυτά τα εργαλεία, όταν είναι διαθέσιμα.

Διαβάστε περισσότερα: zoom.us

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!