Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Προστατεύοντας την επιχείρηση και τα δεδομένα σας στην ψηφιακή εποχή – Βιωματικά Σεμινάρια Κυβερνοασφάλειας από την TicTac

Δεδομένα συναντάμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Ο εγκέφαλός μας ο ίδιος λειτουργεί με βάση προκαθορισμένα και πρόσθετα δεδομένα που έχουμε διαμορφώσει στην έως τώρα ζωή μας. Η αναπνοή, το βλεφάρισμα οι αναμνήσεις και χρήσιμες πληροφορίες βασίζονται σε δεδομένα. Είναι εμφανές επομένως το πως η απώλειά τους μπορεί να μας επηρεάσει.

Το ίδιο συμβαίνει και στα υπολογιστικά συστήματα. Με απλά λόγια κάθε υπολογιστής διαθέτει έναν “εγκέφαλο” όπου βρίσκονται όλα εκείνα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του όπως επίσης και πληροφορίες που έχουμε αποθηκεύσει.

Στο περιβάλλον της λειτουργίας μίας επιχείρησης στη σύγχρονη εποχή όλες οι πληροφορίες είναι αποθηκευμένες ψηφιακά, τα οποία μεταφράζονται σε δεδoμένα. Η απώλειά τους μπορεί να επηρεάσει την επιχείρηση με ποικίλους τρόπους και να έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες.

Κύριος λόγος για την απώλεια δεδομένων είναι μία πιθανή κυβερνοεπίθεση. Στον κυβερνοχώρο καθημερινά οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωποι με παντός είδους απειλές τις οποίες δεν μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν ή να αντιμετωπίσουν. Γι΄αυτό και είναι τόσο σημαντική η ευαισθητοποίηση και η σωστή εκπαίδευση σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας.

Μάλιστα, ένα πλήθος επιθέσεων τέτοιου τύπου οφείλεται στην άγνοια του προσωπικού ή της διοίκησης μιας εταιρείας. Τα λειτουργικά συστήματα μια επιχείρησης μπορεί να είναι ασφαλή, ωστόσο ο αδύναμος κρίκος είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Όλα καθορίζονται από ένα απλό “κλικ”.

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής εποχής, η TicTac προσφέρει ειδικό Σεμινάριο Κυβερνοασφάλειας το οποίο απευθύνεται τόσο σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, όσο και σε ιδιώτες. 

Τα σεμινάρια οργανώνονται βιωματικά και όχι απλώς θεωρητικά, καθώς η κυβερνοασφάλεια και οι απαιτήσεις της γίνονται κατανοητά σε πρακτικό επίπεδο.

Στα σεμινάρια αναλύονται πρακτικές και ζητήματα κυβερνοασφάλειας που έχουν να κάνουν με:

  • Backup / Disaster Recovery
  • Password Managers / Πολιτικές χρήσης κωδικών ασφαλείας
  • Antivirus / EDR συστήματα
  • Προστασία από Phishing / Social Engineering
  • Προστασία από Ransomware
  • Πραγματικά παραδείγματα επιθέσεων
  • Κυβερνοασφάλεια στο σπίτι μας
  • Κυβερνοασφάλεια στην εταιρία μας
  • Κυβερνοασφάλεια εν κινήσει

Δείτε περισσότερα και απευθυνθείτε σε ένα ειδικό της TicΤac σήμερα!

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!