Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Ποιες είναι οι κύριες ηλεκτρονικές απειλές στην ΕΕ; – Ενημερωτικό Γράφημα

Με ένα ενημερωτικό γράφημα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρουσιάσει τις κυριότερες απειλές στον κυβερνοχώρο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με κλοπές δεδομένων που ξεπερνούν τον όγκο των 10 terabytes μηνιαίως, το ransomware συνιστά μία από τις μεγαλύτερες κυβερνοαπειλες στην ΕE, ενώ το ηλεκτρονικό ψάρεμα – phishing, αποτελεί πλέον την συνηθέστερη πηγή τέτοιων επιθέσεων. Οι κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS) συγκαταλέγονται επίσης μεταξύ των κυριότερων απειλών.

Το ετήσιο κόστος του κυβερνοεγκλήματος για την παγκόσμια οικονομία εκτιμάται ότι ανήλθε σε 5,5 τρισ. € στα τέλη του 2020, ποσό διπλάσιο από το 2015.

Η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας αναδιαμόρφωσε το τοπίο των απειλών στην Ευρώπη το 2022. Η σύγκρουση έχει ανοίξει τον δρόμο για πολλούς χακτιβιστές, κυβερνοεγκληματίες και κρατικά χρηματοδοτούμενες ομάδες.

Το ενημερωτικό γράφημα περιγράφει τις κύριες απειλές στον κυβερνοχώρο: λυτρισμικό, κακόβουλο λογισμικό, κρυπτοπειρατεία, επιθέσεις μέσω email, παραβιάσεις και διαρροές δεδομένων, επιθέσεις DDoS, παραπληροφόρηση, μη κακόβουλες απειλές και απειλές κατά αλυσίδων εφοδιασμού.

Τα δεδομένα στο παρόν άρθρο ισχύουν έως και τον Δεκέμβριο του 2022, όπου δημοσιεύθηκε η έρευνα. Νεότερα στοιχεία από την ΕΕ δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!