Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Πως οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προσβάλλουν την τοπική διοίκηση – Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και όλο και περισσότερα φυσικά συστήματα στον πραγματικό κόσμο βασίζονται σε λογισμικό και ψηφιακές τεχνολογίες, οι κυβερνοεπιθέσεις είναι φαινόμενο που συμπεριλαμβάνεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Είναι ευρέως γνωστό πως οι hackers στοχεύουν κατά συνήθεια τα πιο ευάλωτα μέρη και συνήθως τα συστήματα τοπικών αυτοδιοικήσεων εμπεριέχονται σε αυτή την κατηγορία. Στα συστήματα της τοπικής διοίκησης συνήθως δεν υπάρχουν tech experts ή άνθρωποι οι οποίοι εξειδικεύονται στο cyber security.

Ωστόσο ακόμα και τα πιο απλά βήματα παραβλέπονται. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ακόμα και στην περίπτωση των κυβερνοεπιθέσεων, ο χρόνος παίζει κομβικό ρόλο. Όσο πιο ευάλωτα είναι τα συστήματα ασφαλείας (εάν ακόμα υπάρχουν) τόσο πιο εύκολο και γρήγορο γίνεται για τον hacker.

Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για άτομο είτε για επιχείρηση, τα πρώτα βήματα προκειμένου να εξασφαλίσουμε την μεγαλύτερη δυνατή προστασία είναι η δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης, έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων ακόμα και ένα απλό antivirus μπορεί να προσφέρουν αρκετά.

Ωστόσο κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως τα βήματα που έχει κάνει θα εμποδίσουν κάποια προκείμενη επίθεση. Το σημαντικό όμως είναι ότι κάνουμε τον εαυτό μας έναν πιο δύσκολο στόχο οπότε είναι λιγότερο πιθανό να πέσουμε θύμα μίας κυβερνοεπίθεσης.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του κ. Dave Hatter στο ειδησεογραφικό κανάλι LOCAL 12, σχετικά με το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων στις τοπικές αυτοδιοικήσεις:

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!