Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Howden: Πτώση του cyber insurance για τον Ιούνιο

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο μεσίτη ασφαλίσεων, Howden, τα ποσοστά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο “έκαναν κοιλιά” περίπου 10% τον Ιούνιο του 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι αξιώσεις αποδείχθηκαν μικρότερες από το αναμενόμενο, αντιστρέφοντας τις πρόσφατες κατακόρυφες αυξήσεις των επιτοκίων.

Αν και πιο επίκαιρη από ποτέ, η ασφάλιση έναντι κινδύνων στον κυβερνοχώρο παρουσιάζει μία κάμψη ιδιαιτέρως εάν αναλογιστούμε τον διπλασιασμό της το 2021 κυρίως λόγω της αύξησης των ransomware επιθέσεων. Ωστόσο ο αριθμός τέτοιων επιθέσεων μειώθηκε κατά 20% μετά την έναρξη του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας το 2022, αναφέρει στην έκθεσή της η Howden.

Παράλληλα, ουσιαστικό ρόλο παίζει το μέγεθος του ανταγωνισμού όπως επίσης και τα όρια της ασφάλισης. Από την μία ο αυξημένος ανταγωνισμός έχει συμβάλει σε χαμηλότερα ποσοστά ενώ, όπως αναφέραμε και σε άλλο άρθρο, οι ασφαλιστές προσθέτουν όλο και περισσότερα προαπαιτούμενα έτσι ώστε να ασφαλίσουν μία επιχείρηση κατά απειλών του κυβερνοχώρου. Ακόμα τα όρια κάλυψης στενεύουν σε μία προσπάθεια των ασφαλιστικών εταιρειών να περιορίσουν τον κίνδυνο για τις ίδιες.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η διεθνής σκηνή του ασφαλιστικού κλάδου στον τομέα του cyber insurance, έχει ωθήσει όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες στο να παρέχουν προϊόντα που καλύπτουν κινδύνους του κυβερνοχώρου. Ωστόσο οι απαιτήσεις μίας τέτοιας ασφάλισης και οι καλύψεις που εμπεριέχει πολλές φορές δεν είναι ανάλογες της τιμής.

Τα ασφάλιστρα του cyber insurance ανήλθαν συνολικά σε περισσότερα από 12 δισ. δολάρια το 2022 έναντι 10-11 δισ. δολαρίων το 2021 και η Howden προβλέπει ότι θα υπάρχει μία αύξηση στα περίπου 50 δισ. δολάρια έως το 2030 λόγω αυξημένου κινδύνου κυβερνοεπιθέσεων.

Ιδιαιτέρως φέτος οι επιθέσεις ransomware εκτοξεύθηκαν +47% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το 2022, γεγονός που φαίνεται να λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με τον αριθμό των συμβολαίων cyber insurance

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!