Η καρδιά του cybersecurity της τεχνολογίας των τεχνολογικών νέων χτυπάει εδώ

Αρχική

Το μέλλον της πλατφόρμας X, o Elon Musk και τα ερωτηματικά για την ασφάλεια και τη χρέωση των χρηστών

Ο Elon Musk, ένας από τους πιο διάσημους μεγιστάνες της τεχνολογίας, πρόσφατα εξέθεσε μία κρίσιμη πρόταση για το μέλλον της πλατφόρμας X (πρώην Twitter). Η πρότασή του αφορούσε τη δυνατότητα χρήστες της πλατφόρμας να καταβάλουν μια μικρή μηνιαία συνδρομή, με κύριο στόχος την αντιμετώπιση του προβλήματος των λογαριασμών bot, που αποτελούν μια σημαντική απειλή για την πλατφόρμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση του Twitterverse  υπήρξε ιδιαιτέρως αρνητική. Εκτός των προβλημάτων που εμφάνισε η πλατφόρμα κατά την τοποθέτηση πληρωμένων διαφημίσεων σε ναζιστικό περιεχόμενο (δείτε εδώ), υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις όπου οι διαφημιζόμενοι του X εξέφρασαν προβληματισμούς σχετικά με το placement σε περιεχόμενο που δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες τους. Ως αποτέλεσμα, πολλές επιχειρήσεις αναθεωρούν την διαφημιστική στρατηγική τους στο X.

Να σημειώσουμε εδώ πως τα έσοδα από διαφημίσεις από την στιγμή που πήρε τα ηνία του Twitter ο Εlon Musk, έχουν μειωθεί κατά 59%!

Ταυτόχρονα, χρήστες του X αναφέρουν πως οι δημοσιεύσεις του είναι αυτές που δίνουν αξία και κύρος στην πλατφόρμα, ενώ η τυχόν χρέωσή της θα μπορούσε να οδηγήσει πολλούς χρήστες εκτός.

Σύμφωνα με τον Musk, η πλατφόρμα διαθέτει 550 εκατ. ενεργούς χρήστες παγκοσμίως σε μηνιαία βάση από τους οποίους καθημερινά δημιουργούνται περίπου 100 εκατ. αναρτήσεις.

Ανεξαρτήτως της απόφασης για την υιοθέτηση συνδρομητικού μοντέλου, φαίνεται ότι το μέλλον της πλατφόρμας θα βασίζεται στη χρήση μιας μηχανής χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να παρέχουν πληροφορίες πιστωτικής κάρτας για να έχουν πρόσβαση σε επιπλέον εφαρμογές και υπηρεσίες.

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Musk στο Twitter και η διαχείριση της πλατφόρμας από τον ίδιο έχουν δημιουργήσει ανησυχίες όσον αφορά την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και την αξιοπιστία της πλατφόρμας. Είναι λογικό για τους χρήστες να αναρωτιούνται αν μπορούν να εμπιστευτούν τον Musk με τις πληροφορίες της πιστωτικής τους κάρτας και τα προσωπικά τους δεδομένα.

Οι χρήστες του X Premium θα έχουν πρόσβαση σε νέες εφαρμογές και υπηρεσίες, και αυτό φαίνεται να είναι η κατεύθυνση προς την οποία κινείται η πλατφόρμα.

Σε ένα κόσμο όπου οι προσωπικές πληροφορίες και η ασφάλεια των δεδομένων είναι θέματα μείζονος σημασίας, η εμπιστοσύνη των χρηστών είναι αμφισβητήσιμη. Η πλατφόρμα X θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες των χρηστών παραμένουν ιδιωτικές και ασφαλείς σε μελλοντικές εφαρμογές και υπηρεσίες, προσφέροντας ταυτόχρονα νέες δυνατότητες και λειτουργίες στους επαληθευμένους χρήστες.

Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον του X παραμένει αβέβαιο. Ο Musk δεν έχει αναφέρει σαφώς το χρονοδιάγραμμα ή το αντίτιμο μίας συνδρομητικής πλατφόρμας X, με τις δηλώσεις του να φαίνονται δοκιμαστικές ώστε να εξετάσει τις αντιδράσεις των χρηστών.

Άλλωστε σε αυτά μας έχει συνηθίσει ο κ. Musk…

Related Posts

Subcribe to our Newsletter

Αρχική

Ο κόσμος του cyber security και της τεχνολογίας χτυπάει εδώ!

Εγγραφείτε στο Newsletter του cybernews.gr για την εβδομαδιαία τεχνολογική ενημέρωση σας!